Правна клиника за заштиту од дискриминације

Правни факултет Универзитета у Нишу

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ У СЛУЧАЈЕВИМА ДИСКРИМИНАЦИЈЕ

Aко сматрате да сте због своје националности, пола, вере, политичког убеђења, старосног доба, инвалидитета или било ког другог личног својства изложени дискриминацији на радном месту, у запошљавању, образовању, пружању здравствених и других услуга или у било којој другој области

ОБАВЕШТЕЊЕ О ПРАКТИЧНОЈ НАСТАВИ

Драге колегинице и колеге,
имајући у виду тренутну епидемиолошку ситуацију, али и обавезе које имате поводом окончања пролећног семестра, обавештавамо вас да ће се практични део наставе на Правној клиници за заштиту од дискриминације одржати на јесен. О новим терминима бићете благовремено обавештени. Желимо вам успешно савладавање обавеза и радујемо се новим сусретима.
Срдачно,
Тим Правне клинике

КОНКУРС ЗА УПИС НА ЈЕДНОГОДИШЊИ ПРОГРАМ ОБУКЕ ИЗ ОБЛАСТИ АНТИДИСКРИМИНАЦИОНОГ ПРАВА

КОНКУРС ЗА УПИС НА ЈЕДНОГОДИШЊИ ПРОГРАМ ОБУКЕ ИЗ ОБЛАСТИ АНТИДИСКРИМИНАЦИОНОГ ПРАВА

Пријава на конкурс за упис на једногодишњи програм обуке уз области антидискриминационог права

ТРЕЋА ИНФО-СЕСИЈА О ДИСКРМИНАЦИЈИ И ЗАШТИТИ ОД ДИСКРИМИНАЦИЈЕ

Дана 30. 5. 2019. године у Ромском културном центру у Нишу студенти и студенткиње Правне клинике за заштиту од дискриминације одржали су трећу инфо-сесију о дискрминацији и заштити од дискриминације ...

Детаљније ...

ИНФО-СЕСИЈА: „ИНКЛУЗИЈА И ПРАВНО ОСНАЖИВАЊЕ МЛАДИХ РОМА И РОМКИЊА У ГРАДУ НИШУ“

У оквиру пројекта „Инклузија и правно оснаживање младих Рома и Ромкиња у граду Нишу“, у ОШ „Вук Караџић“ у Нишу одржана је инфо-сесија која је имала за циљ да упозна младе Роме и Ромкиње са појмом дискриминације, индикаторима за њено препознавање и механизмима правне заштите ...

Детаљније ...

СВЕЧАНО ОБЕЛЕЖЕН ПОЧЕТАК ПРАКТИЧНОГ ДЕЛА ПРОЈЕКТА „ИНТЕГРАЦИЈА И ПРАВНО ОСНАЖИВАЊЕ МЛАДИХ РОМА И РОМКИЊА У ГРАДУ НИШУ”

На Правном факултету у Нишу 7. фебруара 2019. године свечано је обележен почетак практичног дела пројекта „Интеграција и правно оснаживање младих Рома и Ромкиња у граду Нишу”, уз подршку Фондације за отворено друштво.

Детаљније ...

НАЈАВА ТЕРМИНА НАСТАВЕ НА КЛИНИЦИ

Предавања из области прекршајноправне заштите од дискриминације биће одржана у четвртак, 17.01.2019. године, од 17 часова у сали 6/1.
Доц. др Душица Миладиновић-Стефановић

ПРОМЕНА ТЕРМИНА НАСТАВЕ НА КЛИНИЦИ

Предавања на Правној клиници ће се, уместо 22.11.2018. године, одржати у уторак, 20.11.2018. у 17 часова.

КОНКУРС ЗА ИЗБОР СТУДЕНТСКИХ МЕНТОРА И СТУДЕНАТА ЗАИНТЕРЕСОВАНИХ ЗА МЕНТОРСКУ ПОДРШКУ

Правна клиника за заштиту од дискриминације Правног факултета Универзитета у Нишу објављује Kонкурс за избор студентских ментора и студената заинтересованих за менторску подршку

ДОДЕЛА СЕРТИФИКАТА ДРУГОЈ ГЕНЕРАЦИЈИ СТУДЕНАТА КОЈИ СУ ЗАВРШИЛИ ОБУКУ НА ПРАВНОЈ КЛИНИЦИ ЗА ЗАШТИТУ ОД ДИСКРИМИНАЦИЈЕ

Дана 26.09.2018. године на Правном факултету у Нишу, уручени су сертификати другој генерацији студената који су завршили обуку на правној клиници за заштиту од дискриминације. Сертификате је уручио Зоран Крстић, председник Вишег суда у Нишу.

Детаљније ...

ПОЧЕТАК РАДА ПРАВНЕ КЛИНИКЕ - 1. фебруар 2018.

Поштоване колегинице и колеге, Правна клиника почиње са радом 1. фебруара 2018. Моле се сви студенти који су прошли теоријску обуку да у четвртак, 1. фебруара, дођу у 17 часова на први час практичне обуке, а од 6.2.2018. године почиње рад по групама.

ОБАВЕШТЕЊЕ О ПОЧЕТКУ ПРУЖАЊА БЕСПЛАТНЕ ПРАВНЕ ПОМОЋИ НА КЛИНИЦИ

Поштоване колеге, са посебним задовољством вас обавештавамо да ће клиника започети са радом на пружању бесплатне правне помоћи од 1. фебруара 2018. године. Детаљан распоред по групама биће објављен крајем јануара. Такође, користимо ову прилику да вам пожелимо све најлепше у Новој години и пуно успеха на испитима.

ОДЛАГАЊЕ ПРЕДАВАЊА - 28. децембар 2017. године

Одлажу се предавања на правној клиници за заштиту од дискриминације, заказана за четвртак, 28. децембар 2017. године. Термин надокнаде је четвртак, 11. јануар, 2018. године.

ПОЧЕТАК НАСТАВЕ НА КЛИНИЦИ ЗА БОРБУ ПРОТИВ ДИСКРМИНАЦИЈЕ

Први састанак, на којем ће бити представљен план рада на Клиници, биће одржан 2. новембра, у 17 часова у Сали за седнице. После уводних напомена, управница клинике, проф. др Невена Петрусић одржаће и прве часове теоријске обуке.

ДОДЕЛА СЕРТИФИКАТА ПРВОЈ ГЕНЕРАЦИЈИ СТУДЕНАТА КОЈИ СУ ЗАВРШИЛИ ОБУКУ НА ПРАВНОЈ КЛИНИЦИ ЗА ЗАШТИТУ ОД ДИСКРИМИНАЦИЈЕ

Дана 12.09.2017. године на Правном факултету у Нишу, уручени су сертификати првој генерацији студената који су завршили обуку на правној клиници за заштиту од дискриминације. Сертификате је уручила Бранкица Јанковић, повереница за заштиту равноправности.

Детаљније ...

КОНКУРС ЗА УПИС НА ЈЕДНОГОДИШЊИ ПРОГРАМ ОБУКЕ ИЗ ОБЛАСТИ АНТИДИСКРИМИНАЦИОНОГ ПРАВА

КОНКУРС ЗА УПИС НА ЈЕДНОГОДИШЊИ ПРОГРАМ ОБУКЕ ИЗ ОБЛАСТИ АНТИДИСКРИМИНАЦИОНОГ ПРАВА

ОБРАЗАЦ ЗА ПРИЈАВУ НА КОНКУРС ЗА УПИС НА ЈЕДНОГОДИШЊИ ПРОГРАМ ОБУКЕ ИЗ ОБЛАСТИ АНТИДИСКРИМИНАЦИОНОГ ПРАВА