ПРЕДАВАЊЕ "ЕВРОПСКИ СТАНДАРДИ О НЕЗАВИСНОСТИ ПРАВОСУЂА"

Дана 9. МАРТА 2011. ГОДИНЕ, У 13,00 ЧАСОВА, на Правном факултету у Нишу у оквиру сталног семинара „Право Европске уније" ДР ВЕСНА РАКИЋ-ВОДИНЕЛИЋ одржала је предавање на тему „ЕВРОПСКИ СТАНДАРДИ О НЕЗАВИСНОСТИ ПРАВОСУЂА". Све присутне најпре је поздравио проф. др Предрaг Димитријевић, декан Правног факултета у Нишу.

Добродошлицу је пожелео и проф. др Зоран Радивојевић, руководилац Сталног семинара "Право Европске уније", који је све присутне упознао са кратком биографијом проф. др Весне Ракић-Водинелић.

Др Весна Ракић-Водинелић је професор Правног факултета Универзитета Унион у Београду. Донедавно била је декан овог факултета, а обављала је дужност директора Института за упоредно право у Београду. 

Стални семинар „Право Европске уније" одржава се од новембра 2001. године и намењен је професорима и студентима Правног факултета, дипломираним правницима запосленима у правосуђу, органима државне управе, локалне самоуправе и предузећима, као и најширој јавности у циљу ширења и продубљивања знања о правном систему Европске уније.

До сада је у оквиру сталног семинара одржано више од двадесет предавања. Предавачи су били угледни европски и домаћи стручњаци из области права ЕУ.