Рачунарско-информациони центар

Рачунарско-информациони центар, чији је рад отпочео 1997. године, представља део Научно-истраживачке јединце Факултета. Основан је ради обављања информационих послова у области научно-истраживачке делатности и пружања техничке помоћи и подршке наставном процесу и раду стручних служби. Услуге Рачунско-информационог центра користе наставници, сарадници стручни органи Факултета, студенти и студентске асоцијације. Ради стварања што бољих услова обуке студената за коришћење нових информационих технологија, планирано је опремање посебне рачунарске учионице намењене студентима. Факултет је повезан у јединствени информациони систем Универзитета у Нишу (ЈУНИС).

На Факултету су стално активни MAIL сервер и WEB сервер (http://www.prafak.ni.ac.rs).

 Преко Интернета, са факултетске презентације, јавности су доступни актуелни подаци о Факултету, наставном и научном раду наставника и сарадника и други подаци о активностима на Факултету. Студентима су на располагању информације о испитним роковима, распореду испита, распореду часова и терминима консултација. Постоји могућност пријављивања испита путем Интернета, као и претраживања библиотечких фондова. Створени су технички услови и за размену научних, стручних и практичних информација заинтересованих лица преко "Форума", виртуелног места "окупљања" и јавне дискусије поводом законских пројеката и актуелних друштвених и правних тема.

Факултет има развијену модерну локалну мрежу, која покрива све организационе јединице Факултета, стручне службе и кабинете. Локална мрежа омогућава брзу и несметану комуникацију и заједнички рад корисника. Факултет располаже са  142 савремена рачунара, 6 видео пројектора, 60 штампача, 5 скенера, 3 фотокопир апарата, 15 лаптоп рачунара и осталом пратећом опремом. Планирана је набавка нове опреме за примену савремених образовних технологија.

Радом Центра руководи управник, а стручно-техничке послове обавља администратор мреже.

Управник рачунарско-информационог центра је проф. др Видоје Спасић.

Администратори мреже: Бранко Стевановић, дипл. инг. ел., Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Владимир Благојевић, дипл. инг. ел., Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

018/500-288