СЕМИНАР О МЕДИЦИНСКОМ ПРАВУ - ПРЕДАВАЊЕ НА ТЕМУ "ЛЕКАРСКА ГРЕШКА"

На Правном факултету у Нишу 15. марта 2011. године др Марта Сјеничић одржала је предавање на тему „Лекарска грешка".

Овим предавањем Правни факултет наставља Стални семинар о медицинском праву, научној области у којој има пуно „отворених" питања и недоумица, етичких, медицинских и правних, које се могу решавати само интердисциплинарним приступом. Управо је овај семинар прилика да лекари и правници размене искуства и идеје о најбољем начину решавања проблема из ове области, међу које се сигурно убраја и одговорност за лекарску грешку.

Предавању су, поред студената, наставника и сарадника Правног факултета у Нишу, присуствовали и лекари Клиничког центра и Дома здравља у Нишу, као и заштитници пацијентових права.


Биографија др Марте Сјеничић

Др Марта Сјеничић је научни сарадник у Центру за правна истраживања Института друштвених наука у Београду, који се медицинским правом и медицинском етиком бави већ скоро двадесет година. Магистарску и докторску тезу је бранила у области медицинског права. Марта је један од оснивача и члан председништва Удружења за медицинско право Србије. Као правни консултант, била ангажована на неколико пројеката Европске комисије у области здравства. Она је један од предавача у оквиру дипломских академских мастер студија из менаџмента у систему здравствене заштите на Универзитету у Београду.