ПРЕДАВАЊЕ „КАНЦЕЛАРИЈА ГРАДА НИША У БРИСЕЛУ: ОРГАНИЗАЦИЈА, ЦИЉЕВИ И ЗНАЧАЈ ЗА АКАДЕМСКУ ЗАЈЕДНИЦУ“

Дана 26. децембра 2011. године на Правном факултету у Нишу, у оквиру Сталног семинара „Право Европске уније", др Александра Луговић, шеф Канцеларије Града Ниша у Бриселу, одржала је предавање на тему „Канцеларија Града Ниша у Бриселу: организација, циљеви и значај за академску заједницу". Предавање је поздравном речју отворио проф. др Предраг Димитријевић, декан Правног факултета у Нишу.


Добродошлицу је пожелео и проф. др Зоран Радивојевић, руководилац Сталног семинара „Право Европске уније", који је све присутне упознао са кратком биографијом др Луговић и значајем представљања градова и региона у Бриселу.


Циљ предавања био је представљање досадашњег рада и активности Канцеларије у Бриселу, примера сарадње са институцијама ЕУ, као и разматрање предлога сарадње Канцеларије са студентима нашег Факултета. 


Презентација: "КАНЦЕЛАРИЈА ГРАДА НИША У БРИСЕЛУ: ОРГАНИЗАЦИЈА, ЦИЉЕВИ И ЗНАЧАЈ ЗА АКАДЕМСКУ ЗАЈЕДНИЦУ".


Стални семинар „Право Европске уније" одржава се од новембра 2001. године и намењен је професорима и студентима Правног факултета, дипломираним правницима запосленим у правосуђу, органима државне управе, локалне самоуправе и предузећима, као и најширој јавности у циљу ширења и продубљивања знања о правном систему Европске уније.