ИЗВЕШТАЈ СА IV ЕЛСА ЕX-YУ КОНФЕРЕНЦИЈE

IV ELSA ex-Yu конференција тему "Грађанска непослушност као једно од основних људских права" се одржала од 29.11. до 2.12.2012. године, у хотелу "Сплендид", Бечићи у Црној Гори.

Конференција је одржана под покровитељством Правног факултета из Подгорице, Министарства правде и људских права и Скупштине Црне Горе. Конфернција је окупила преко 120 студената права, правника и стручњака из читавог региона, а и шире..

Предавања су одржали Владимир Павићевић, професор Факултета политичких наука из Београда ("Концепт грађанске непослушности у савременој политичкој теорији" и "Политике отпора и идеје непослушности у антици и средњем веку") и Дарко Ивановић новинар и уредник РТ Црне Горе ("Грађанска непослушност – Право или обавеза" и "Грађанска непослушност у Црној Гори ").       

Конференцију је водила Маја Вукчевић,председник НБ Црне Горе, а своје поздравне говоре одржали су Ранко Кривокапић, председник Скупштине Црне Горе и Васко Силва из Португала,потпредседник ELSA-е задужен за академске активности.

ЕЛСА ЛГ Ниш је успоставила сарадњу са Националним бордовима Словеније, Македоније и Црне Горе, и стекла многобројна познанства са колегама из тих држава.

Разматрали смо могућност да 2014. будемо организатори Елса ЕX-YУ конференције у нашем граду и добили смо њихову подршку. Предстоје нам разговори са осталим локалним групама из наше земље које ћемо одржати на Копаонику 12.12.2012. на Националној скупштини.