ОДРЖАНО ПРЕДАВАЊЕ: „Одговори на насиље – пракса, поступање и резултати Центра за социјални рад „Свети Сава“ у Нишу“

Правни факултет у Нишу остварује све добробити дугогодишње традиције у сарадњи са Центром за социјални рад „Свети Сава" у Нишу. Организовање предавања на теме из области: Криминологије, Пенологије, Виктимологије, Правних студија рода и Клиничког правничког образовања опстало је као пример добре праксе у сарадњи две установе, а на добробит едукације студената.

Према извештају који је поднела проф. др Миомира Костић, гошћа/предавачица на предавањима из Криминологије, Виктимологије и Клиничког правничког образовања била је Маја Стојановић, психолошкиња, породична терапеуткиња у Саветовалишту за брак и породицу, у Центру за социјални рад „Свети Сава".

Маја Стојановић одржала је предавање студентима/студенткињама треће и четврте године Основних академских студија права, на тему: „Одговори на насиље – пракса, поступање и резултати Центра за социјални рад „Свети Сава" у Нишу", 24. априла 2013. године.

Изражавамо посебну захвалност због начина припреме и озбиљности приступа теми предавачице. Највиши професионални ниво, као и стрпљење Маје Стојановић да студентима/студенткињама укажете на начин рада Центра у односу на њихово изучавање појединих тема, стварају уверење да ће посета нашој установи, опстати као традиција на нашем Факултету.