ОДРЖАНА ПРЕДАВАЊА ПРОФЕСОРА РИМСКОГ ПРАВА ИЗ ИТАЛИЈЕ

 

Дана 12. 11. 2019. године, на Правном факултету Универзитета у Нишу, гостовали су еминентни професори римског права са правних факултета Универзитета у Болоњи и Универзитета у Парми (Италија). Том приликом одржали су пригодна предавања студентима прве године Правног факултета Универзитета у Нишу.

 

 

Проф. др Салваторе Пулиати са Правног факултета Универзитета у Парми одржао је предавање на тему Обавеза „чистих руку“ и дужности судије у посткласичном римском праву, док је проф. др Еугениа Фраснциози одржала предавање на тему Gloriae et virtus causa. Правни статус спортисте у римско доба.

 

 

 

 

Током боравка на Правном факултету Универзитета у Нишу, професори су се, заједно са проф. др Маријом Игњатовић, сусрели са Деканом Правног факултета проф. др Гораном Обрадовићем и продеканом за наставу, доц. др Анђелијом Тасић.

 

 

Разматране су могућности за развој будуће билатералне сарадње између Правног факултета у Нишу и ова два престижна и по традицији чувена Универзитета Италије.

 

 

Сарадња би обухватала сва три нивоа студија права као и активацију већ постојећег института „гостујући професор“. Постигнути су конкретни договори и у скорије време очекују се и одређени резултати сарадње.