ПРЕДАВАЊЕ БРАНКИЦЕ ЈАНКОВИЋ, ПОВЕРЕНИЦЕ ЗА ЗАШТИТУ РАВНОПРАВНОСТИ


Бранкица Јанковић, Повереница за заштиту равноправности одржала је у петак 15. априла 2022. године предавање на тему „Улога Повереника за заштиту равноправности у спречавању и заштити од дискриминације“ на Правном факултету у Нишу.



 
Одржано предавање било је одлична прилику за размену добрих искустава и савета, као и за решавања изазова са којима се сусрећемо у академској и научно-истраживачкој заједници.


 

Предавање госпође Јанковић сведочи о јединственој упућеност наше две институције. Уважена професорка нашег Факултета, проф. др Невена Петрушић прва је вршила дужност Поверенице за заштиту равноправности, по оснивању овог државног органа 2009. године. Наши студенти забележили су непоновљив успех од четири узастопне победничке године (2014–2017) и бројне истакнуте резултате на такмичењима у симулацији суђења „Осуди дискриминацију“, коју организује Повереник за заштиту равноправности.

 

 

На нашем Факултету основана је Правна клиника за заштиту равноправности у сарадњи са Повереником за заштиту равноправности. Настављајући добром трасираном стазом, сарадња између Повереника за заштиту равноправности и Правног факултета у Нишу бележи нове успехе.