ПРАВНИ ФАКУЛТЕТ УНИВЕРЗИТЕТА У НИШУ ДОДАТНО ОТВАРА ВРАТА ЗА РОМСКУ ЗАЈЕДНИЦУ: ПОТПИСАН СПОРАЗУМ О САРАДЊИ СА ФОНДАЦИЈОМ ЗА ОБРАЗОВАЊЕ РОМА И ОРГАНИЗОВАНИ ДАНИ ОТВОРЕНИХ ВРАТА ЗА РОМСКЕ СРЕДЊОШКОЛЦЕ

 
У настојању да унапреди инклузивност у образовању Правни факултет Универзитета у Нишу потписао је споразум о сарадњи са Фондацијом за образовање Рома.

 
ombud2023 002
 
 
Директор Фондације Реџеп Чупи, програмски менаџер Ади Синани и представници Факултета одржали су састанак у петак 31. марта 2023. године на коме су договорили заједничке активности на унапређењу приступа високом образовању за припаднике ромске националности из југоисточне Србије.
 
 
rom002
 
 

У склопу ове иницијативе Правни факултет Универзитета у Нишу организовао је Дане отворених врата за четредесетак ромских средњошколаца и њихових породица. Том приликом, присутне су поздравили продекан за наставу проф. др Дејан Вучетић, координатор тима за промоцију доц. др Иван Илић, председник Националног савета ромске националне мањине Далибор Накић и студенткиња нашег факултета Анабела Саћиповић.

 
ombud2023 001
 

Том приликом учесницима су представљене могућности студирања на Правном факултету, укључујући различите студијске програме, стипендије и прилике за стручно усавршавање. Такође, организован је обилазак факултета како би присутни средњошколци добили увид у академску атмосферу на нашем факултету и могли да се упознају са ресурсима који би им били на располагању током студија.

 
rom005

Након обиласка факултета, гостима је понуђен коктел, током којег су имали прилику да разговарају са студентима о њиховим искуствима и очекивањима у вези са студијама права.
 
 
rom007
 
 

Потписивање Споразма о сарадњи и организација Дана отворених врата представљају важан корак ка унапређењу инклузивности и приступа високом образовању за припраднике ромске националности у Србији.

 

rom006

 

Правни факултет настоји да буде лидер у овој области и позива све зантересоване да се придруже његовим напорима у стварању боље будућности за све.