СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА ПОВОДОМ ДАНА ФАКУЛТЕТА - 18. мај 2011.

Дана 18.05.2011. године, у Амфитеатру Правног факултета Универзитета у Нишу, одржана је Свечана академија поводом 51 године постојања и рада Факултета. Академији су присуствовали представници многих факултета и универзитета из земље и иностранства, правосудних институција, локалне самоуправе и многобројни пријатељи Правног факултета и поштоваоци правне науке.

Свечану академију је отворио проф. др Предраг Димитријевић, декан Правног факултета, који је уз речи добродошлице упућене гостима, одржаo пригодну беседу. У име Ректората, присутне је поздравио ректор Универзитета у Нишу проф. др Мирољуб Гроздановић.

Дан Правног факултета Универзитета у Нишу честитали су и проф. др Станка Стјепановић са Правног факултета у Источном Сарајеву и проф. др Ђорђије Блажић, декан Факултета за државне и европске студије у Подгорици.

Скупу су се затим обратили проф. др Борислав Петровић, декан Правног факултета у Сарајеву и проф. др Драган Антић, декан Електронског факултета у Нишу.

Поводом отварања књижаре на Правном факултету, Јавно предузеће Службени гласник, наградило је 11 најбољих студената основних студија и једног од два најбоља дипломирана студента у школској 2010/2011. години. Поклон књиге као и картице Клуба читалаца Службеног гласника, уручио је господин Слободан Гавриловић, директор овог предузећа. Декан Правног факултета у Нишу проф. др Предраг Димитријевић, поводом 51 године постојања и рада Факултета уручио је Златни медаљон Цара Константина и новчану награду другом најбоље дипломираном студенту у школској 2010/2011. години.

Награде су добили и најбољи студенти докторских академских студија права, Дарко Димовски и Филип Мирић.

Поводом Дана Факултета, а за остварено прво место на V регионалном Moot Court такмичењу у симулацији суђења пред Европским судом за људска права, декан Факултета проф. др Предраг Димитријевић је уручио новчане награде учесницима екипе Правног факултета у Нишу.

Академски мешовити хор Студентског културног центра Ниш увеличао је прославу Дана Факултета инспиративним нумерама. По завршетку Свечане академије, гости су били позвани на коктел који је био приређен у холу испред Амфитеатра Факултета.

ФОТО-ГАЛЕРИЈА 1                            ФОТО-ГАЛЕРИЈА 2