НАУЧНА КОНФЕРЕНЦИЈА "ЕКОЛОГИЈА И ПРАВО"

На Правном факултету у Нишу, поводом обележавања 51 годинe постојања и рада Факултета, 18. маја 2011. године одржан је Међународни научни скуп под називом „ЕКОЛОГИЈА И ПРАВО".

Проф. др Предраг Димитријевић, декан Правног факултета Универзитета у Нишу и главни и одговорни уредник Међународне научне конфереције поздравном речју је отворио скуп "ЕКОЛОГИЈА И ПРАВО".

На скупу су, поред референата из Србије (Правни факултет у Нишу, Београду, Новом Саду, Kрагујевцу), учествовали или приложили радове, референти из Русије, Македоније, Хрватске и Републике Српске.

Рад Конференције, због великог броја пријављених реферата, одвијао се у пленуму и по сесијама.

На пленарној седници изложене су главне идеје из реферата најеминентнијих представника научне мисли са других правних факултета из земље и иностранства.

"Екологија и еколошко право" био је назив прве сесије, у оквиру које је 14 референата изложило своје радове.

У другој сесији под називом "Кривичноправна, грађанскоправна и управноправна заштита животне средине"  поднето је 14 реферата.

У трећем делу Научне конференције учешће је узело 16 референата који су своје реферате изложили у оквиру сесије под називом "Заштита појединих делова животне средине и економски инструменти за заштиту животне средине".

На крају рада Конференције, саопштени су закључци, усвојени на сесијама Конференције.

ПРОГРАМ НАУЧНОГ СКУПА - „ЕКОЛОГИЈА И ПРАВО"

ФОТО-ГАЛЕРИЈА