СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА ПОВОДОМ ДАНА ФАКУЛТЕТА


Дана 19.05.2008. године, у Амфитеатру Правног факултета у Нишу, одржана је Свечана академија поводом 48 година постојања и рада Факултета. Академији су присуствовали представници многих факултета и универзитета из земље и иностранства, правосудних институција, локалне самоуправе и многобројни пријатељи Правног факултета и поштоваоци правне науке. 



Свечану академију је отворила проф. др Невена Петрушић, декан Правног факултета, која је уз топле речи добродошлице упућене гостима, одржала пригодну беседу. У име Ректората, присутне је поздравио проф. др Радослав Бубањ, ректор Универзитета у Нишу. Испред Окружног суда у Нишу, скуп је поздравио др Данило Николић, председник суда.

 

              



Проф. др Жељко Мирјанић, редовни професор Правног факултета у Бања Луци, Република Српска, као и проф. др Сенад Јашаревић, ванредни професор Правног факултета у Новом Саду, такође су поздравили присутне.
              

Испред Адвокатске коморе Ниша, скупу се обратио председник Драги Крстић, а све присутне поздравио је и Драгослав Ћирковић, председник општине Медијана. У име студената Правног факултета, говорио је Филип Живковић, студент продекан. 

  

Академски хор Универзитета у Нишу и ове године увеличао је прославу Дана Факултета дивним нумерама. Присутни су имали прилику да чују и победника  жирија публике, овогодишњег такмичења у беседништву, Сању Јефић, студента Правног факултета у Нишу.

По завршетку Свечане академије, гости су били позвани на коктел који је био приређен у Клубу студената Правног факултета.