НА ПРАВНОМ ФАКУЛТЕТУ У НИШУ ОДРЖАНА МЕЂУНАРОДНА НАУЧНА КОНФЕРЕНЦИЈА „ОДГОВОРНОСТ У ПРАВНОМ И ДРУШТВЕНОМ КОНТЕКСТУ“


У склопу обележавања 60 година рада, Правни факултет у Нишу организовао је Међународну научну конференцију „Одговорност у правном и друштвеном контексту“.

skup apr2019 plen1

 

На конференцији је учествовало више од сто референата из земље и иностранства. Одржана је у online формату, чиме су учесници допринели одговорном понашању у време пандемије COVID - 19.

 

skup apr2019 plen1


Конференцију су отворили проф. др Горан Обрадовић, декан Факултета и уредник конференције и доц. др Марко Крстић, в.д. директора Центра за промоцију науке.

skup apr2019 plen2


Уводна излагања одржали су проф. др Кристијан Михес, декан Правног факултета у Ореади, Румунија и проф. др Ивана Туцак, професорка Правног факултета Свеучилишта „Јосип Јурај Штросмајер“ у Осијеку, Хрватска.

skup apr2019 plen2


Дискусија која се развила у десет тематских сесија показала је да у праву има мало тема која побуђују више пажње од одговорности, а да мноштво спорних места прати овај институт од настанка до данас.

skup apr2019 5 1


Својим радовима, који ће бити публиковани након конференције, учесници ће настојати да допринесу идентификовању и отклањању спорних питања у теорији и пракси.

 

 skup apr2019 4 4

 

 skup apr2019 4 4

 

 skup apr2019 4 4

 

 skup apr2019 4 4