СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА ПОВОДОМ 61 ГОДИНE РАДА ФАКУЛТЕТА


Дана 18. маја 2021. године Правни факултет у Нишу обележио је 61 годину постојања и рада.


Свечану академију је отворио проф. др Горан Обрадовић, декан Правног факултета Универзитета у Нишу.



У име Ректората, присутне је поздравио проф. др. Драган Антић, ректор Универзитета у Нишу.

 


Скупу се затим обратио и декан Правног факултета Универзитета у Београду, проф. др Зоран Мирковић.



Поводом Дана Правног факултета награђени су најбољи студенти I, II, и III године за успех постигнут у шк. 2019/2020. години као и најбољи дипломирани студент у шк. 2019/2020. години. Том приликом декан Факултета, проф. др Горан Обрадовић, наградио је најбоље студенте, и то Стефана Милића, најбољег студента I године, Иву Радојевић, Ану Ранђеловић и Марка Петковића, најбоље студенте II године, Зорицу Стојановић, најбољу студенткињу III године.

 


Најбоља дипломирана студенткиња, Анђела Ристић, примила је награду од декана Правног факултета и затим је поздравила госте.

 


Правни факултет у Нишу и студентска асоцијација МААТ организовали су такмичење у писању есеја. Студенти су изнели своја запажања на теме: Корупција као антипод уређеном систему, Принудна вакцинација – витални државни интерес или кршење људских права? и Јер част је част, а власт је власт. Декан факултета уручио је награде победницима - Андриани Стојановић (I место), Филипу Динићу (II место) и Сари Чекић (III место).

 


Награда за најбољег ненаставног радника, по избору наставника и сарадника Правног факултета, припала је дипл. инг. електронике Бранку Стевановићу.

 


Обележавање Дана факултета била је и прилика да се подсетимо успеха наших студената - прво место на Националном такмичењу у симулацији кривичног које је постигла екипа у саставу Димитрије Андрејић, Милан Станојловић, Младен Станојловић, Лука Филиповић, Анђела Савић, Софија Савић и Биљана Михајловић, а које су припремали академски тренери доц. др Иван Илић и Катарина Момировић, студенткиња мастер студија;

 


Друго место на 15. Регионалном MOOT COURT такмичењу, које је освојила екипа у саставу Наталија Миливојевић, Наталија Спасић, Анђела Ранђеловић, Марко Недељковић, Јован Митић, Марта Симић, Јована Милошевић, које је припремао академски тренер доц. др Иван Илић и

 


друго место на Националном такмичењу у симулацији суђења "Осуди дискриминаију", коју су чинили Катарина Момировић, Александар Арсић и Анђела Дикић, а које су припремали академски тренери доц. др Анђелија Тасић и доц. др Иван Илић.