КАРАВАН КУЛТУРЕ ГОВОРА У НАРОДНОЈ БИБЛИОТЕЦИ „СТЕВАН СРЕМАЦ“ У НИШУ

 
Караван културе говора спроводи се у оквиру националне кампање „Негујмо српски језик“, коју реализује Министарство културе и информисања Републике Србије. Позивамо све заинтересоване да присуствују едукативној трибини о унапређивању културе говора у среду 2. октобра 2019. године у 20.00 часова у Народној библиотеци „Стеван Сремац“ Ниш. Предавачи: Слободан Роксандић, мастер комуниколог, Арно Гујон, хуманитарни радник и др Радован Кнежевић, професор дикције (ФДУ).
Трибина има за циљ да се код заинтересованих пробуди свест о значају неговања културе говора. Прави предводник овог Каравана је неко чија култура говора може свима да послужи за узор. Арно Гујон је у Србију дошао 2012. а три године касније постао српски држављанин. За све то време марљиво је учио српски језик и кроз своје јавне говоре послао снажну поруку да радом и трудом може много да се постигне. Изузетно је важно да млади широм Србије чују његову причу и добију на тај начин подстицај да се и они више баве неговањем културе говора.
Идеја је да се у сваком граду организују и радионице са младима, који ће имати прилику да добију низ корисних савета али и да кроз практичне вежбе добију увид о томе о чему би конкретно требало више да раде да би надаље развијали културу говора. Радионице воде Слободан Роксандић, мастер комуниколог и дипломирани глумци Марко Миловановић и Милан Босиљчић.
 
Добро дошли!