#ELSACASE ОСВОЈЕНО 3. МЕСТО НА „НАЦИОНАЛНОМ ТАКМИЧЕЊУ У РЕШАВАЊУ ПРАВНИХ ПРОБЛЕМА #ELSACASE“

Екипа „ЕЛСА Ниш“ Правног факултета у Нишу учествовала је на „Националном такмичењу у решавању правних проблема #ELSACASE“.

 
konf2022 001 

Такмичење је имало 3 фазе и екипа Правног факултета у Нишу узела је учешће у све три фазе. Екипу су чинили студенти правног факултета у Нишу, Марија Булатовић, Милена Јовановић, Јована Марковић и Лука Стојановић, за такмичење су их припремале потпредседница за такмичења ЕЛСА Ниш Вероника Стефановић и адвокатица Драгана Љубојевић из адв. Канцеларије „Vasiljević legal“ у Београду.


konf2022 002 

Прва фаза такмичења одржана је 1. децембра 2023. године на Правном факултету у Београду. Хипотетички случај у првој фази тицао се оснивања акционарског друштва за осигурање.
 

Друга фаза такичења одржана је 27. марта 2024. године на Правном факултету у Нишу. Хипотетички случај у овој фази односио се на припајање привредних друштава.

Трећа и уједно финална фаза такмичења одржана је 9. маја 2024. године на Правном факултету у Београду. Хипотетички случај у финалној фази такмичења био је стечајни поступак и намирење поверилаца у стечајном поступку.



konf2022 004 

Такмичари су у све три фазе имали писани и усмени део. Писани део се односио на писање одговарајућих аката који су достављани комисији пре усмене фазе, док су на усменој фази износили своје решење проблема из задатка и одговарали на питања судија у вези са задатком.

 

konf2022 003