ОДРЖАНА ПРВА ЕЛСА НИШКА ШКОЛА ПРАВА

ЕЛСА Ниш, у сарадњи са Правним факултетом у Нишу, успешно је организовала прву Нишку школу права, која је окончана 31. маја.

 
konf2022 001 

Нишка школа права је пројекат ЕЛСА Ниш који има за циљ да окупи стручњаке за правне науке и да кроз предавања, трибине и практичне радионице омогући студентима и правницима да се упознају са темама са којима се до сада нису сусретали током студија и рада, као и да продубе знање о већ познатим темама. Пројекат има тенденцију да се одржава сваке године, са циљем да покрије што више области права и тема у оквиру њих.


konf2022 002 

Овог маја, студенти свих година студија, како основних тако и мастер студија, као и дипломирани правници, имали су прилику да чују експерте из области грађанског права.



konf2022 004 

Нишка школа права је отворена предавањем проф. др Невене Петрушић на тему „Дискриминација и правна заштита од дискриминације“.

 

konf2022 003 

 

Други дан предавања водили су проф. др Новак Крстић и јавни бележник Бојан Златановић који су заинтересовали студенте за јавнобележничку професију темом „Наследно право и јавно бележништво као део ванпарничног поступка“.

elsa sp 007

 

У четвртак су полазници прве Нишке школе права боље упознали рад јавних извршитеља уз помоћ проф. др Анђелије Тасић и јавног извршитеља Миљана Трајковића који су учествовали на трибини на тему „(Из)вршење дужности”.

 

elsa sp 001

 

На крају четвородневне школе, асистенткиња Бојана Арсенијевић је одржала радионицу „Промет непокретности – битни елементи уговора и специјалне клаузуле”.

 

elsa sp 002