ОДРЖАНА ЛЕТЊА ШКОЛА: „ПРАВО НА РАВНОПРАВНОСТ И СПРЕЧАВАЊЕ ДИСКРИМИНАЦИЈЕ“.

Правни факултет Универзитета у Нишу, уз подршку Мисије ОЕБС-a у Србији, организовао је летњу школу под називом „Право на равноправност и спречавање дискриминације“.

 
konf2022 001 

Циљ одржавања летње школе била је надградња знања полазника о праву на равноправност, узроцима дискриминације и њеним појавним облицима, о релевантном правном оквиру, домаћим и међународним стандардима регулисања, као и о механизмима за борбу против дискриминације.


konf2022 002 

Летња школа била је реализована у периоду од 18. до 21. августа 2024. године, на Копаонику. Предавачи су били проф. др Дарко Димовски са темом Доказивање злочина мржње и проф. др Анђелија Тасић са темом Појам и елементи дискриминације испред Правног факултета Универзитета у Нишу. Уједно, Мисија ОЕБС-a у Србији је обезбедила предавања на разне теме експерткиња, као што су независна експектиња Ружица Банда, експерткиња Грађанске иницијативе Драгослава Барзут, саветница Мисије ОЕБС-а у Србији Јелена Јокановић, представница Повереника за заштиту равноправности Милица Симић, представница невладине организације Освит Зорица Саћиповић и тужитељка Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Нишу др Јелена Миладиновић Паповић.



konf2022 004

 

На крају Летње школе учесницима су додељени сертификати од стране декана Правног факултета у Нишу проф. др Небојше Раичевића и шефа одељења за демократизацију, Мисија ОЕБС-а у Србији Владимира Валдеса Гарсије.

 

konf2022 004

 

konf2022 004