КОМПАНИЈА OUTSOURCE INSURANCE PROFESSIONALS ПРУЖА СТУДЕНТИМА ПРАВНОГ ФАКУЛТЕТА У НИШУ ДОБРУ ПРИЛИКУ ЗА СТРУЧНУ ПРАКСУ, ОБУКЕ И НАСТАВАК КАРИЈЕРЕ!

 
На Правном факултету Универзитета у Нишу, гостовала је Милица Рајковић Ристић, ПР менаџерка америчке компаније Outsource Insurance Professionals. Компанија је специјализована за пружање стручне подршке осигуравајућим кућама у САД, Канади и Великој Британији, а у Србији запошљава 530 људи, од чега је већи број запошљен у Нишу.

 
ombud2023 002
 
 
Током посете, госпођа Ристић је са деканом проф. др Небојшом Раичевићем и представницима студената разговарала о могућности одржавања радионица на тему писања CV-a, мотивационог писма, интервјуа и корпоративног рада на нашем Факултету. Студентима мастер и основних академских студија, биће пружена прилика обављања стручне праксе у различитим одељењима компаније, укључујући правно, одељење управљања људским ресурсима (радни односи) и друга одељења.
 

Компанија Outsource Insurance Professionals такође нуди плаћене обуке које трају 3-4 месеца, што представља добру прилику за студенте и младе професионалце да унапреде своје знање и вештине.

 
ombud2023 001
 

На крају састанка, договорено је потписивање уговора о сарадњи са Правним факултетом у Нишу и дискутовано је о могућностима донација за одређене активности на Факултету.

Ово је била прилика за студенте и Факултет да покрену сарадњу са компанијом која има значајно и позитивно искуство у области запошљавања младих академаца. Сусрет је показао да дипломирани правници имају многе могућности за своје даље професионално усавршавање и каријеру у различитим правним областима укључујући и право осигурања.