УЧЕШЋЕ НА XVIII РЕГИОНАЛНОМ MOOT COURT ТАКМИЧЕЊУ

Екипа Iustitia Правног факултета у Нишу учествовала је на XVIII Регионалном моот court такмичењу, које је одржано у Општинском суду у Супетару, на Брачу, 19-22. 04. 2024. године. На такмичењу је учествовало 12 екипа из Словеније, Хрватске, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Северне Македоније, Албаније и Србије.


konf2022 001 

Наша екипа се првог дана састала са екипама Nasciturus Правног факултета у Сплиту и Abea, Правног факултета у Бањој Луци и пласирала се у полуфинале.


konf2022 002 

У полуфиналној групи, наша екипа се састала са екипама Хенрик Стеска Правног факултета у Љубљани и Iudex Правног факултета у Сарајеву. Наша екипа је такође освојила друго место у писаној фази такмичења.



konf2022 004 

На такмичењу је победио тим Правног факултета у Љубљани, који је у финалу био бољи од екипе Правног факултета у Новом Саду. Наш факултет је најуспешни на овом регионалном такмичењу, са до сада освојених шест титула.

 

konf2022 003 

Екипу у саставу: Анђела Савић, Вера Миленковић, Тијана Богдановић и Лука Чабаркапа, за такмичење су припремали проф. др Иван Илић и Димитрије Андрејић, сарадник Правног факултета у Нишу.