СТУДЕНТИ ПРАВНОГ ФАКУЛТЕТА У НИШУ ОСВОЈИЛИ НАГРАДУ ЗА НАЈБОЉЕ ПОДНЕСКЕ НА РЕГИОНАЛНОМ ТАКМИЧЕЊУ ИЗ МЕДИЈСКОГ ПРАВА

Студенти Правног факултета у Нишу Јована Здравковић, Катарина Миљковић, Петар Жупац и Милан Јанковић освојили су прву награду за најбоље написане поднеске на регионалном такмичењу из медијског права Програма за упоредно медијско право и политику Центра за друштвене и правне студије Универзитета у Оксфорду, које већ трећу годину заредом успешно организује Правни факултет Универзитета у Београду.

У другој, усменој фази такмичења, у којој се на енглеском језику симулира поступак пред замишљеним Универзалним судом за слободу изражавања, студенти су остварили једну победу али то није било довољно да се квалификују за учешће на финалном такмичењу које се традицинално сваке године одржава у Оксфорду.
 

Регионално такмичење било је организовано од 5. до 7. децембра ове године на Правном факултету Универзитета у Београду и на њему су учествовали тимови правних факултета из Србије, Босне и Херцеговине, Хрватске, Грчке и Мађарске.

Студенте су за такмичење припремали колега Саша Маркота, апсолвент нашег факултета и доц. др Дејан Вучетић уз свесрдну помоћ других колега, наставнице енглеског језика Гордане Игњатовић, и такмичара који су на овом такмичењу учествовали претходних година.