ПРВО МЕСТО У СИМУЛАЦИЈИ КРИВИЧНОГ ПОСТУПКА


На другом Државном такмичењу у симулацији кривичног поступка екипа наших студената освојила је прво место.


Екипу у саставу, Миона Радуловић, Дејана Ристић, Александра Младеновић, Ива Радојевић, Милица Здравковић, Јелена Манчић, Лола Станојковић и Ана Здравковић, за такмичење су припремали доц. др Иван Илић, Димитрије Андрејић, Милан Станојловић и Младен Станојловић.



Такмичење је одржано од 14. до 16. маја на Правном факултету у Нишу. На такмичењу је учествовало седам екипа, Правног факултета у Београду, Правног факултета у Новом Саду, Правног факултета у Крагујевцу, Правног факултета у Нишу, Основног суда у Нишу и Правно пословне школе.

 


Посебна награда је припала Правном факултету у Крагујевцу. Треће место је освојила екипа Правног факултета у Новом Саду.



У финалу је тим студената био бољи од тима приправника Основног суда у Нишу и на тај начин поновио прошлогодишњи успех.

 

 



Додељене су и индивидуалне награде. За најбољег тужиоца проглашена је Миона Радуловић, студенткиња Правног факултета у Нишу.

 


Најбољи окривљени је Кристина Милић, приправница Основног суда у Нишу и студенткиња мастер студија ПФ у Нишу.

 


За најбоље сведоке су проглашене Јана Милојевић из Правно пословне школе и Биљана Михајловић, студенткиња Правног факултета у Нишу.

 


Најбољи вештак је био Алекса Дамњановић, приправник ОС у Нишу, а најбољи бранилац је Јелена Манчић, студенткиња Правног факултета у Нишу.

 


На такмичењу су судећа већа била састављена од судија Основног, Вишег и Апелационог суда у Нишу, тужилаца Основног и Вишег јавног тужилаштва у Нишу као и од адвоката из Ниша.

 


Такмичење је одржано у суорганизацији Moot court дебатног и беседничког клуба Iustitia и Правног факултета у Нишу.