ФИНАЛНО ТАКМИЧЕЊЕ У БЕСЕДНИШТВУ 2011.

У склопу обележавања Дана Правног факултета Универзитета у Нишу, 19. маја 2011. године у Амфитеатру Факултета одржано је финално такмичење у беседништву студената Правног факултета у Нишу. Такмичење је отворио проф. др Предраг Димитријевић, декан Правног факултета у Нишу.

Овогодишње такмичење у реторици одвијало се у три дисциплине: слободна тема, задата тема и импровизација. Задате теме гласиле су: "Човек је овладао природом, пре него што је овладао собом" и "Нема веће тираније од оне која се спроводи у сенци закона и под видом правде".

У паузи такмичења награде су добили најбољи на Фото-конкурсу "БИОДИВЕРЗИТЕТ СРБИЈЕ". Прву награду добила је Марија Милошевић за фотографију "ОГЛЕДАЛО", друго место припало је Саши Маркоти за фотографију "БЕЛО ОДЕЛО" док су треће место поделиле Габријела Николов са фотографијом "ПРОЛЕЋЕ" и Бојана Недељковић са фотографијом "IN VARIAETATE CONCORDIA".

Стручни жири финалног такмичења у беседништву студената Правног факултета у Нишу, у саставу: Проф. др Војислав Ђурђић, председник, Слободан Нешић, адвокат из Врања, Дијана Јанковић, судија Апелационог суда у Нишу, Велибор Петковић, новинар и писац, и Александар Илић, ранији апсолутни победник у беседништву прогласио је победнике по дисциплинама и апсолутног победника. У дисциплини задата тема: Миша Петковић, прво местo, Вук Јовановић, друго место, Мирко Николић, треће место. У дисциплини слободна тема: Јована Бајагић, прво место, Милена Стаменковић., друго местo, Јелена Ђорђевић, треће место. У дисциплини слободна тема: Кристина Перић, прво место, Александар Зенић, друго место, Маја Ћирић, треће место.

Апсолутни победник у свим категоријама је Јована Бајагић.

Победник Жирија публике је Јована Бајагић.

ПРОГРАМ ТАКМИЧЕЊА 2011.              ФОТО-ГАЛЕРИЈА 1                ФОТО-ГАЛЕРИЈА 2