ОДРЖАНО ФИНАЛНО ТАКМИЧЕЊЕ У БЕСЕДНИШТВУ

У склопу обележавања 50 година постојања и рада Правног факултета у Нишу, одржано је 16. маја 2010. године финално такмичење у беседништву. После класификационих такмичења, у финале се пласирало 10 беседника, ...

У склопу обележавања 50 година постојања и рада Правног факултета у Нишу, одржано је 16.05.2010. године финално такмичење у беседништву. 

  

Такмичење је отворио декан Факултета проф. др Предраг Димитријевић.

  

После класификационих такмичења, у финале се пласирало 10 беседника. Такмичење се одвијало у две дисциплине: слободна тема и задата тема. Задата тема била је „Нека судија никоме не ускрати дељење правде“.

     

У оквиру ревијалног дела такмичења наступали су вокални солиста Ђорђе Јовић у пратњи свог колеге клавијатуристе Миодрага Младеновића. Ревијални део програма чинила је и беседа Мише Петковића, ученика Административно-биротехничке школе, победника републичког такмичења средњих школа у беседништву.

     

Стручни жири у саставу проф. др Војислав Ђурђић, проф. др Драган Жунић, адвокат Слободан Нешић, Јелена Ђурић и Сања Јефић прогласио је Уроша Вукадиновића, студента друге године, за апсолутног победника овогодишњег такмичења у беседништву.