Проф. др Дејан Вучетић


Др Дејан Вучетић, Редовни професор
(Сарајево, 26.09.1974.)

Правни факултет у Нишу уписао је 1994. године, а дипломирао је 2000. године са просечном оценом 9,11. Магистарску тезу под називом "Локална самоуправа у Енглеској са освртом на примену информационе технологије", одбранио је на Правном факултету Универзитета у Нишу, 31. јануара 2007. године. Докторску дисертацију под називом „Децентрализација у континенталним правним системима" одбранио је на Правном факултету Универзитета у Нишу, 12. априла 2012. године. Након дипломирања био је запослен у АИК Банци А.Д. Ниш. На Правном факултету у Нишу од 2002. године ради као асистент-приправник, а од 2007. године као асистент. Члан је редакције научног часописа Facta Universitatis – Series Law and Politics Универзитета у Нишу.

ПРЕДМЕТИ НА МАСТЕР СТУДИЈАМА - ОПШТИ СМЕР: Посебно управно право , Институције локалне самоуправе , Јавна управа .
ПРЕДМЕТИ НА МАСТЕР СТУДИЈАМА - СМЕР УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА: Полицијско право .
ПРЕДМЕТИ НА МАСТЕР СТУДИЈАМА - СМЕР ПРАВО И ИНФОРМАЦИОНЕ ТЕХНОЛОГИЈЕ: Заштита података о личности , Електронска управа .

Аутор је две, коаутор шест монографија и двадесетосам научних и стручних радова. У току каријере стручно се усавршавао на Правном факултету у Скопљу (Македонија), Централноевропском универзитету у Будимпешти (Мађарска), Правном факултету у Новгороду (Русија), Савезној академији за јавну управу у Бечу (Аустрија), Правном факултету у Салцзбургу (Аустрија) и Међународном удружењу школа и института за управу у Риму (Италија). Координатор је за сарадњу Правног факултета Универзитета у Нишу са Мрежом правних факултета Југоисточне Европе – SEELS. Сарађивао са Канцеларијом Националног савета Владе Републике Србије за децентрализацију и Сталном конференцијом градова и општина Србије.


КОНТАКТ ИНФОРМАЦИЈЕ:

Кабинет 19, III спрат
Телефон: 018 500 235
E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Консултације: Четвртак: 9-11h