Проф. др Ирена Пејић


Др Ирена Пејић, Редовни професор
(Ниш, 25.04.1962.)

Дипломирала је на Правном факултету у Нишу 1985. године. Магистарску тезу под називом ”Избор и престанак функције председника републике” одбранила је на Правном факултету у Нишу 1995. године и на истом Факултету одбранила докторску дисертацију на тему “Парламентарне групе“ 2001. године. На Правном факултету у Нишу ради од 1989. године, а за редовног професора за ужу јавноправну научну област изабрана је 2011. године.

ПРЕДМЕТИ НА ОСНОВНИМ СТУДИЈАМА: Уставно право , Изборно право , Уставно судство .
ПРЕДМЕТИ НА МАСТЕР СТУДИЈАМА - ОПШТИ СМЕР: Парламентарно право , Уставна заштита људских права , Упоредно уставно право .
ПРЕДМЕТИ НА МАСТЕР СТУДИЈАМА - СМЕР УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА: 
ПРЕДМЕТИ НА МАСТЕР СТУДИЈАМА - СМЕР ПРАВО И ИНФОРМАЦИОНЕ ТЕХНОЛОГИЈЕ: Избори и информационо-комуникационе технологије , Људска права и информационо-комуникационе технологије-уставна заштита .
ПРЕДМЕТИ НА ДОКТОРСКИМ СТУДИЈАМА: Уставно право , Уставно судство , Људска права .

У својој професионалној каријери др Ирена Пејић објавила је један уџбеник, неколико монографских публикација и велики број научних радова. Уредник је Зборника радова Правног факултета у Нишу, водећег научног часописа националног значаја. Током своје професионалне каријере боравила је на стручном усавршавању (2004, 2006, 2007) на London School of Economics and Political Science, Centre for the Study of Global Governance, London у оквиру програма Faculty Development in South East Europe.


КОНТАКТ ИНФОРМАЦИЈЕ:

Кабинет 5, IV спрат
Телефон: 018 500 256
E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Консултације: Четвртак: 10-13h