ОДРЖАНА ДРУГА ЛЕТЊА ШКОЛА КРИВИЧНОГ ПРАВА И КРИМИНОЛОГИЈЕ: "САВРЕМЕНЕ ТЕХНОЛОГИЈЕ И КРИМИНАЛИТЕТ"

Правосудни истраживачки центар је у сарадњи са Савезом студената Правног факултета у Нишу и Удружењем правника Правног факултета у Нишу организовао Другу летњу школу кривичног права и криминологије на Правном факултету Универзитета у Нишу од 27. до 29. септембра 2024. године.

 
konf2022 001 

Том приликом је школу похађало преко 60 студената, при чему су предавања држали проф. др Miunghon Roh са Универзитета Salve Regina (Сједињене Америчке Државе) на тему „Примена вештачке интелигенције у превенцији криминалитета“, проф. др Миомира Костић са Правног факултета Универзитета у Нишу на тему „Дигитални хуманизам“, проф. др Дарко Димовски са Правног факултета Универзитета у Нишу на тему „Криптовалуте и криминалитет“, проф. др Ангелина Станојоска са Правног факултета Универзитета Свети Климент Охридски у Битољу (Република Северна Македонија) на тему „Родно засновано насиље у сајбер простору као континуитет родно заснованог насиља у физичком простору“, проф. др Вељко Турањанин са Правног факултета Универзитета у Крагујевцу на тему „Онлајн суђење“, проф. др Емир Ћоровић са Државног Универзитета у Новом Пазару на тему „Видео линк у кривичном поступку“.


konf2022 002 

Проф. др Здравко Грујић са Правном факултета Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици одржао је предавање на тему „Дигитални идентитет и сврха кажњавања“, виши јавни тужилац у посебном одељењу за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Нишу др Јелена Паповић Миладиновић на тему „Тајни надзор и комуникације преко мобилних телефона“, криминалистичка инспекторка ПУ у Нишу др Гордана Николић на тему „Савремене технологије као вид борбе против криминалитета“, асистенткиња Оливера Шево Гребенар са Правног факултета Универзитета у Бањој Луци (Босна и Херцеговина) на тему „Савремене технологије и међународна кривична дела“, судиница Вишег суда у Нишу Ивана Миловановић на тему „Употреба савремених технологија у заштити оштећених и сведока у кривичном поступку“.
 
 
konf2022 002
 
 
Адвокат у канцеларији Обрадовић-Барун Никола Обрадовић одржао је предавање на тему „Савремене технологије и криминалитет“, адвокатица Катарина Момировић на тему „Имплементација интероперабилности у кривичној области е-правосуђа“, саветница Мисије ОЕБС-а Јелена Јокановић на тему „Међународноправни стандарди који се односе на спречавање етничког-расног профилисања с посебим освртом на стандарде ОЕБС-а“ и судијски помоћник Привредног суда у Нишу Милан Јовановић на тему „Незаконити докази у пракси Европског суда за људска права“.
 
 
konf2022 002
 
 
konf2022 002