Часопис "ПРАВНИК"

  

 

 НОВО ИЗДАЊЕ ПРАВНИКА - 2015.

 НОВО ИЗДАЊЕ "ПРАВНИКА" - ЈУН 2013.

 НОВО ИЗДАЊЕ "ПРАВНИКА" - ДЕЦ. 2012.

Правник у Народним новинама

 НОВО ИЗДАЊЕ "ПРАВНИКА" - МАЈ. 2012.

 "ПРАВНИК" - окт/нов. 2011.

"ПРАВНИК" - нов/дец. 2010.


FAQ О "ПРАВНИКУ"

Шта је „Правник“?

„Правник“, лист студената Правног факултета, је интерно студентско гласило на факултету. Од његовог оснивања, генерације уредника, дописника и сарадника су градиле име „Правника“ и реноме поузданог студентског гласила. Као и сви други студентски часописи и „Правник“ је имао своје успоне и падове: Било је година у којима је награђиван и година у којима је био пред гашењем. Из годинe у годину се трудимо да буде што бољи. Данас „Правник“ представља модерно конципиран и динамичан медијски јавни сервис студената нашег факултета.

Чији је „Правник“?

„Правник“ уређује уређивачки колегијум, на челу са Главним и одговорним уредником. Сви чланови уредништва су студенти нашег факултета. Уређивачка концепција, која подразумева избор тема и садржаја који ће се наћи у часопису је у потпуности поверена члановима редакције и не подлеже утицају ни цензури ниједног другог органа факултета. Једини контролори рада редакције јесу сами студенти због којих „Правник“ и постоји. Данас се са правом може рећи да „Правник“ припада свима нама, да представља јавно добро свих студената.

Због чега постоји „Правник“?

„Правник“ постоји искључиво због студената нашег факултета. То је императив кога се „Правник“ држао од свог оснивања. Он је исказан кроз два основна циља његовог деловања и постојања: Први циљ је задовољење потребе студената за брзом и тачном информацијом и квалитетном и објективном анализом дешавања. Други циљ због кога „Правник“ постоји је да омогући свим студентима нашег факултета, који желе да се окушају у новинарским водама, да њихови текстови буду објављени и да дођу до њихових колега.

Ко може да пише за „Правник“?

За „Правник“ може да пише сваки студент нашег факултета без обзира на годину студија, постигнути успех или на чланство у некој студентској организацији. Они од дописника, који имају воље и времена, могу и да уђу у уређивачки колегијум листа. У „Правнику“ има места и за текстове студената других факултета за које уредништво сматра да могу бити интересантни нашим студентима.


Издавач: САВЕЗ СТУДЕНАТА ПРАВНОГ ФАКУЛТЕТА
Координатор листа: Доц. др Марија Игњатовић
Главни и одговорни уредник: Александар Михајловић
Заменице главног и одговорног уредника: Александра Христов, Јована Митровић
Лектор: Саша Маркота

ИЗЛАЗИ ДВА ПУТА ГОДИШЊЕ. 

ДИСТРИБУИРА СЕ БЕСПЛАТНО СТУДЕНТИМА ПРАВНОГ ФАКУЛТЕТА

ПРАВНИК на FACEBOOK-у: