Рачунарско-информациони центар

Рачунарско-информациони центар, чији је рад отпочео 1997. године, представља део Научно-истраживачке јединце Факултета. Основан је ради обављања информационих послова у области научно-истраживачке делатности и пружања техничке помоћи и подршке наставном процесу и раду стручних служби. Услуге Рачунско-информационог центра користе наставници, сарадници стручни органи Факултета, студенти и студентске асоцијације. Ради стварања што бољих услова обуке студената за коришћење нових информационих технологија, планирано је опремање посебне рачунарске учионице намењене студентима. Факултет је повезан у јединствени информациони систем Универзитета у Нишу (ЈУНИС).

На Факултету су стално активни MAIL сервер и WEB сервер (http://www.prafak.ni.ac.rs).

 Преко Интернета, са факултетске презентације, јавности су доступни актуелни подаци о Факултету, наставном и научном раду наставника и сарадника и други подаци о активностима на Факултету. Студентима су на располагању информације о испитним роковима, распореду испита, распореду часова и терминима консултација. Постоји могућност пријављивања испита путем Интернета, као и претраживања библиотечких фондова. Створени су технички услови и за размену научних, стручних и практичних информација заинтересованих лица преко "Форума", виртуелног места "окупљања" и јавне дискусије поводом законских пројеката и актуелних друштвених и правних тема.

Факултет има развијену модерну локалну мрежу, која покрива све организационе јединице Факултета, стручне службе и кабинете. Локална мрежа омогућава брзу и несметану комуникацију и заједнички рад корисника. Факултет располаже са  142 савремена рачунара, 6 видео пројектора, 60 штампача, 5 скенера, 3 фотокопир апарата, 15 лаптоп рачунара и осталом пратећом опремом. Планирана је набавка нове опреме за примену савремених образовних технологија.


Пројектант информационих система и програма: Бранко Стевановић, дипл. инг. ел., Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Пројектант информатичке инфраструктуре: Владимир Благојевић, дипл. инг. ел., Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

018/500-288