ПОТПИСАН СПОРАЗУМ СА ОСНОВНИМ СУДОМ У ПИРОТУ

 

Правни факултет Универзитета у Нишу и Основни суд у Пироту потписали су Анекс споразума о сарадњи којим је утврђено више заједничких активности у циљу унапређења правне науке, образовања и професионалног усавршавања. Овај споразум обухвата сарадњу на заједничким научним и стручним скуповима, учешће у истраживачким пројектима од обостраног интереса, као и публикацију научних радова заснованих на судској пракси. 

 

1okt2024 001

 

Посебан аспект ове сарадње представља учешће Основног суда у пројекту „Правне клинике“, који омогућава студентима да стекну практична знања и вештине кроз директан контакт са судијама и судском праксом. У оквиру овог пројекта, судије ће бити ангажоване као спољни сарадници, пружајући стручну подршку студентима током практичног рада. Ово ће омогућити студентима да боље разумеју улогу права у друштву, као и да развијају правну културу и професионалну етику.

 

1okt2024 005

 

Ефикасност сарадње биће редовно оцењивана на годишњим састанцима представника Правног факултета и Основног суда у Пироту, чиме ће се обезбедити стално унапређење сарадње и њен даљи развој. Споразум предвиђа континуирану сарадњу у различитим областима, укључујући организовање семинара и програма за стално усавршавање правника, чиме ће се значајно допринети унапређењу правосудног система и образовања правних стручњака.